Блог

Основни типове изпичане на кафето

Изпичането на едно кафе е определящо както за цвета, така и за аромата и  зависи най-вече от времето, оставено в пекарната и от правилно подбраната температура. Вижте основните типове изпичане на кафето отдолу:

Леко

Време за изпичане: около 9 минути
Цвят: светлокафяв
Киселинност: висока
Плодов аромат

Средно

Време за изпичане: около 16 минути
Цвят: среднокафяв
Балансирани киселинност и аромат
Лек сладък вкус

Тъмно

Време за изпичане: около 30 минути
Цвят: наситен тъмнокафяв
Маслено повърхност
Горчив, опушен вкус

Леко изпечени кафета:

Средно изпечени кафета:

Тъмно изпечени кафета:

Масово кафе брандовете се стремят към средно изпеченото кафе.

Имайте предвид, че киселинността зависи най-вече от качествата на кафето, а не само от изпичане.

Също така важно е да се знае, че за един и същ сорт кафе различната степен на изпичане дава съвсем различен вкус и аромат.

TheCoffee