Блог

Ползи от пиенето на кафе

Знаете ли, че според едно наскоро проведено проучване измежду 520 000 души, живеещи в десет различни европейски държави, хората, които пият три кафета на ден за по-малко изложени на риск от сърдечни заболявания и проблеми с храносмилателната система. Това се дължи на факта, че кафето съдържа полифеноли (мощни антиоксиданти), хлорогенна киселина (действа като антиоксидант и забавя освобождаването на глюкоза в кръвта след хранене) и меланоидини (придават характерния цвят на изпеченото кафе, действат като пребиотици, т.е. стимулират развитието на пробиотиците).

Повече кафе за предпазване от диабет

Кафето намалява риска от диабет тип 2 с 7%. Съществуват  убедителни изследвания на база на които се доказва, че пиенето на 3-4 чаши кафе на ден предпазва от хипергликемия, регулира консумацията на глюкоза и нормализира производството на инсулин в организма.

Кафето безпричинно има лоша слава, че е вредно за здравето. Напоследък се появяват все повече доказателства, че пиенето на кафе може да ни предпази от някои видове рак, чернодробни заболявания и дори депресия.

TheCoffee